The Killing of a Sacred Deer

Colin Farrell voelt zich schuldig in The Killing of a Sacred Deer

CANV - zaterdag 19 augustus om 23:00

© Atsushi Nishijima / Filmfreak
Een chirurg bouwt in de film The Killing of a Sacred Deer een band op met de zoon van een patiënt die op zijn operatietafel overleed. Is dat vriendschap of heeft de jongen andere plannen?

Schuldgevoel, dat is de voornaamste reden dat de succesvolle cardioloog Steven Murphy (Colin Farrell) zich over tiener Martin (Barry Keoghan) ontfermt. Martins vader was namelijk een patiënt van hem; de man overleed op Stevens operatietafel.

The Killing of a Sacred Deer

Aanvankelijk ontvangen zijn vrouw Anna (Nicole Kidman) en hun kinderen de jongen met open armen. Langzaam maar zeker komen er barstjes in het harmonieuze gezinsbeeld.

Heeft Martins aanwezigheid daar iets mee te maken? Het lijkt er wel op, hij begint zich ook steeds vreemder te gedragen.

Na The Lobster is dit de tweede Engelstalige film van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos. Het beklemmende The Killing of a Sacred Deer draagt duidelijk zijn absurdistische en maatschappijkritische signatuur.

Deze combinatie van drama en (wraak)thriller is daardoor niet altijd makkelijk om naar te kijken, maar blijft wel fascineren.

Colin Farrell

Colin Farrell speelde de hoofdrol in The Lobster, de eerste Engelstalige film van Lanthimos. Dat beviel hen allebei zo goed dat de Ierse acteur ook de hoofdrol in The Killing of a Sacred Deer kreeg.Yorgos Lanthimo

Nicole Kidman en Alicia Silverstone, die de moeder van Martin speelt, zijn allebei groot fan van de Griekse regisseur. Ze wilden zo graag met hem samenwerken dat ze hem praktisch om een rolletje smeekten.

Meer over