The Last Airbender

Aang beheerst de elementen

RTL 7 - maandag 7 juni om 20:29

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
In The Last Airbender is de wereld is verdeeld in vier koninkrijken. Ieder koninkrijk vertegenwoordigt een element. De enige persoon die al deze elementen (aarde, lucht, vuur en water) kan beheersen, is de jonge Aang.

Heeft M. Night Shyamalan weer: is hij bezig met een verfilming van de animatieserie Avatar: The Last Airbender, komt James Cameron met Avatar op de proppen.

The Last Airbender

Omdat Cameron de titel Avatar al had geclaimd, verandert Shyamalan de titel van zijn film naar The Last Airbender. De film speelt zich af in een wereld die is onderverdeeld in vier rijken.

Ieder rijk vertegenwoordigt een element. Er is een aarderijk, een luchtrijk, een vuurrijk en een waterrijk. De inwoners van ieder rijk kunnen hun 'eigen' element beheersen. 

Er is één iemand die alle elementen kan controleren: de jonge Aang (Noah Ringer).

Als Aang verdwijnt, grijpt vuurkoning Ozai (Cliff Curtis) zijn kans: hij verklaart de andere rijken de oorlog. Dat is het begin van een jarenlange strijd waarin Ozai een waar schrikbewind voert.

Tot Katara (Nicola Peltz) en haar broer Sokka (Jackson Rathbone) een in een ijslaag ingevroren jongen vinden: het is Aang. Kan het drietal Ozai stoppen?

Avatar

De makers van de oorspronkelijke animatieserie waren niet te spreken over The Last Airbender. En dat is nog zacht uitgedrukt.

Avatar-bedenkers Michael Dante DiMartin en Bryan Konietzko hebben zo'n hekel aan de film dat ze doen alsof hij niet bestaat. Zij zijn niet de enigen die er zo over denken: The Last Airbender werd een enorme flop.

Omdat de film het zo slecht deed, schrapte productiemaatschappij Nickelodeon de plannen voor een Airbender-trilogie. 

 

 

Meer over