The Last Boy Scout

Bruce Willis en Damon Wayans willen wraak

Bruce Willis speelt een detective die probeert de moord op de vrouw van een footballspeler op te lossen. The last boy scout staat bol van de spectaculaire actiescènes, zoals de kijkers al een kwarteeuw gewend zijn van Willis.

Ooit was Jerry Hallenbeck (Bruce Willis) agent bij de geheime dienst. Tegenwoordig verdient hij de kost als privédetective.

The Last Boy Scout

De zaken gaan de laatste tijd niet al te best. Dus komt het Jerry goed uit dat voormalig American-footballprof Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt.

Jimmy's vriendin Cory (Halle Berry) heeft belastende informatie over de eigenaar van zijn oude club, dus is bescherming geen overbodige luxe. De moord op haar maakt dat wel duidelijk.

Jerry en Jimmy gaan in The Last Boy Scout samen op pad om haar te wreken. De heren nemen daarbij geen blad voor de mond en ook voor het nodige geweld schrikken ze niet terug.

Dat de film desondanks (net) niet uit de bocht vliegt is de verdienste van regisseur Tony Scott en hoofdrolspelers Wayans en Willis.

Bruce Willis

In The Last Boy Scout zijn Bruce Willis en zijn tegenspeler de beste maatjes. In het dagelijks leven zullen ze niet zo snel bij elkaar op de koffie komen.
Volgens de verhalen konden de acteurs niet zo goed met elkaar overweg. Geen van beiden vond de samenwerking voor herhaling vatbaar.

Ook regisseur Tony Scott en producent Joel Silver lagen geregeld met elkaar overhoop. Reden genoeg voor Scott om Silver in zijn volgende film op de hak te nemen.

Drugsdealer Lee Donowitz in True Romance is gebaseerd op de producent.

Meer over: