The Last Legion

Colin Firth draagt een rokje

RTL 7 - zondag 6 december om 22:06

© http://info.premiere.de
Colin Firth is een veelzijdig acteur. Of hij nu een stotterende koning speelt, de vriend van Bridget Jones is of in de huid van een Romeinse bevelhebber kruipt in The Last Legion, hij draait er zijn hand niet voor om.

In de vijfde eeuw na Christus staat het Romeinse rijk op instorten. Barbaren hakken het ooit zo machtige rijk aan alle kanten in de pan.

The Last Legion

Om te voorkomen dat het Romeinse Rijk definitief uiteen valt, moet de twaalfjarige troonopvolger Romulus Augustus (Thomas Brodie-Sangster) Rome verlaten.

Samen met zijn mentor Ambrosinus (Ben Kingsley), de generaal Aurelius (Colin Firth) en de Oosterse krijger Mira (Aishwarya Rai) zet de jonge Romulus koers naar Britannia.

Onderweg moeten ze uit handen van de wrede Gotenleider Wulfila (Kevin McKidd) zien te blijven. Of dat lukt? Je ziet het in The Last Legion.

Colin Firth

Voor zijn rol in The Last Legion moest Colin Firth zich in een legionairsuniform hijsen en dat baarde hem zorgen. "Het is niet gemakkelijk om er sexy uit te zien in een rokje. Russell Crowe kreeg het in Gladiator voor elkaar, maar voor je het weet zie je eruit als een idioot."

De opnames van The Last Legion leken soms wel een familiereünie. Regisseur Doug Lefler gaf de ouders en het kleine zusje van Thomas Brodie-Sangster allemaal een piepklein rolletje in de film.

In een flashbackscène is Ben Kingsleys zoon Ferdinand te zien als de jonge Ambrosinus.

Meer over