The Last Samurai

Tom Cruise gaat in The Last Samurai soldaten trainen in Japan

Paramount - vrijdag 21 april om 20:30

© http://info.sky.de/
Een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog gaat naar Japan om de soldaten van de keizer te trainen.

Nathan Algren (Tom Cruise) vecht met succes in de Amerikaanse Burgeroorlog, maar komt daar wel getraumatiseerd en met een drankprobleem uit.

The Last Samurai

Zo komt hij in Japan terecht. Iemand heeft hem ingehuurd om de legers van de keizer te moderniseren.

Dat niet alleen: die legers zijn in The Last Samurai verwikkeld in een strijd met opstandige samoerai. Nathan vecht – met frisse tegenzin – mee.

Dat gaat niet helemaal goed, de strijders van samoeraileider Katsumoto (Ken Watanabe) nemen hem gevangen. Na een tijdje blijkt dat Nathan misschien wel beter bij de op tradities gestelde samoerai past dan bij het Japanse leger dat zo nodig wil moderniseren.

Tussen de mooi gefilmde, soms vrij heftige, actiescènes door neemt regisseur Edward Zwick aangenaam veel tijd om zijn personages beter te leren kennen.

Tom Cruise

Hoofdrolspeler Tom Cruise was bijna twee jaar bezig om zich voor te bereiden op zijn rol in The Last Samurai. In die tijd leerde hij zwaardvechten en nam hij Japanse les.

Toch ging het op de set nog bijna mis, al lag dat niet aan Cruise zelf. In een zwaardgevecht met tegenspeler Hiroyuki Sanada weigerde het mechanische paard waar de Amerikaanse acteur op zat dienst.

Het apparaat had moeten bukken toen Sanada zijn zwaard richting Cruise zwaaide, maar dat gebeurde niet. Gelukkig kon Sanada zijn wapen vlak voor hij zijn tegenspeler raakte stilhouden.

Meer over