The Last Stand

Arnold vanouds met actie, explosies en humor

Veronica - woensdag 23 december om 23:05

© filmplusz.sajtoklub.tv
Sheriff Owens (Arnold Schwarzenegger) staat samen met zijn deputy's als enige tussen een ontsnapte drugsbaron en de Mexicaanse grens. Een explosie van geweld is het gevolg.

Na jaren van misdaad en geweldbestrijding is Sherrif Owens (Arnold Schwarzenegger) neergestreken in het stadje Sommerton Junction. Hier hoopt Owens van zijn oude dag te genieten. 

The Last Stand

Slechts een parkeerbon of twee is wat hem dagelijks bezighoudt. Zijn rust wordt verstoord als een beruchte drugsbaron met een bende misdadigers ontsnapt en richting Sommerton Junction rijdt om daar de grens van Mexico over te steken.

In eerste instantie wil Owens er in The Last Stand niets mee te maken hebben. Hij heeft zijn portie geweld wel gehad en hij zit ook nog eens opgescheept met onervaren agenten die niks gewend zijn. Toch neemt hij uiteindelijk de verantwoordelijkheid op zich om nog een laatste keer zijn mannetje te staan. 

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger-films blinken doorgaans niet uit in originaliteit. Ook hier doet regisseur Jee-Woon Kim een gulzige greep uit de bak met clichés.

Toch is dit absoluut geen nadeel, het past namelijk prima bij de spierbundel op leeftijd (toen de film verscheen was Arnie alweer 67 jaar oud). Daarbij horen natuurlijk ook de vele oneliners en de flauwe grappen die The Last Stand rijk is.

Meer over