The Last Witch Hunter

Vin Diesel houdt New York heksenvrij in The Last Witch Hunter

RTL 7 - vrijdag 22 september om 20:27

Vin Diesel is niet alleen een stoere gespierde actieheld, hij is stiekem ook een enorme nerd. Diesel is een fervent speler van de RPG Dungeons & Dragons. De hoofdpersoon in The Last Witch Hunter is gebaseerd op zijn oude D & D-karakter. 

Dat betekent niet dat Vin Diesel in The Last Witch Hunter net als in een potje Dungeons & Dragons in de weer gaat met dobbelstenen en quests. Gelukkig niet.

The Last Witch Hunter

In de middeleeuwen hebben heksenjagers er een dagtaak aan om de mensen te beschermen tegen boze heksen. Een van die heksenjagers is Kaulder (Vin Diesel).

Een van de heksen die hij vangt, spreekt een vloek over hem uit: Kaulder zal eeuwig leven. Achthonderd jaar later jaagt Kaulder dan ook nog steeds op heksen.

Hij heeft wel een stuk minder werk. Er zijn nog wel heksen, maar tegenwoordig leven ze over het algemeen vreedzaam samen met de rest van de mensheid.

Toch mag Kaulder in The Last Witch Hunter flink aan de bak. Na de dood van een belangrijke priester ontdekt de onsterfelijke heksenjager dat een groep heksen plannen heeft om New York, en daarna de wereld, over te nemen.

Vin Diesel

Vier maanden voor de première van The Last Witch Hunter kondigde Vin Diesel al een vervolg aan. Dat was misschien een tikje voorbarig: de film kreeg slechte recensies en deed het ook aan de bioscoopkassa niet al te best.

Of dat vervolg er ooit nog gaat komen, valt dus te bezien.

Meer over