The Legend of Tarzan

Alexander Skarsgård slingert door de jungle

NET 5 - maandag 31 augustus om 20:30

© Warner Bros. / MKNS
Wie aan Tarzan denkt, denkt aan de jungle. Aan een man in een lendendoekje die aan lianen door die jungle slingert. Dat is niet de Tarzan van The Legend of Tarzan.

'Denkend aan Tarzan zie ik een man in een lendendoek vlot door oneindig oerwoud slingeren.' Het zou zo een regel uit en gedicht over de door apen opgevoede lianenslingeraar kunnen zijn.

The Legend of Tarzan

Dat klassieke beeld van Tarzan zie je in The Legend of Tarzan eigenlijk niet terug. Sterker nog: Tarzan (Alexander Skarsgård) heet nu 'gewoon' John Clayton en woont met Jane (Margot Robbie) op een landgoed even buiten Londen.

Tarzan woont dan tegenwoordig in het buitengebied van Londen, hij koestert warme herinneringen aan zijn tijd in de Congolese jungle.

Als John hoort dat de Belgische koning Leopold het land volledig wil uitbuiten en kaalplukken, twijfelt hij geen moment: Tarzan zal terugkeren naar de jungle om orde op zaken te stellen.

Alexander Skarsgård

Volgens Alexander Skarsgård is zijn vader – acteur Stellan Skarsgård – de belangrijkste reden dat hij de hoofdrol in The Legend of Tarzan wilde spelen. Stellan is een groot Tarzanfan en Alexander wilde graag indruk maken op palief: 

"Toen ik klein was hadden we heel veel videobanden van de Tarzanfilms met Johnny Weissmuller. Zo leerde ik Tarzan kennen."

Die films zijn inmiddels meer dan zeventig jaar oud. Skarsgård denkt dat 'zijn' Tarzan een frisse nieuwe interpretatie van het klassieke personage is.

"Ik zal me nooit met Johnny Weissmuller kunnen meten, maar ik wilde gewoon indruk maken op mijn vader. Hij was blijer dan ik was met de rol", aldus de acteur.

Meer over