The LEGO Ninjago Movie

Jackie Chan is een Lego-Ninja

Com. Centr. - zaterdag 3 december om 22:35

© Plurimedia
Ninja Lloyd beschermt samen met zijn vrienden Ninjago Stad. De stad wordt steeds aangevallen door schurk Lord Garmadon. De strijd is persoonlijk voor Lloyd: Lord Garmadon is zijn vader.

Animatiefilmpjes met gekleurde legosteentjes worden al sinds de jaren zeventig gemaakt door welwillende amateurs, en later ook door het bedrijf zelf: eerst voor televisie, later voor de bios.

The Lego Ninjago Movie

De echte doorbraak in de bioscoop kwam met The Lego Movie in 2014. In 2017 kwamen daar twee films bij: The Lego Batman Movie en The Lego Ninjago Movie.

In die laatste, doldwaze pretpark van een film zien we hoe de stad Ninjago bijna continu wordt aangevallen door Lord Garmadon. 

Maar net zo steevast wordt deze schurk teruggedrongen door geheimzinnige ninja’s. Wanneer een van de ninja’s het ultieme wapen inzet tegen Garmadon (die ook zijn vader is), loopt de toestand uit de hand.

Lord Garmadon en de ninja’s moeten samenwerken om de totale vernietiging van de stad Ninjago te voorkomen.

In 2019 werd The Lego Movie 2: The Second Part nog aan de filmreeks toegevoegd.

Jackie Chan

De stemmen van de personages in de film komen van een hoop bekende namen. Onder andere Jackie Chan, Dave Franco, Fred Armisen, Kumail Nanjiani, Michael Peña en Justin Theroux namen een rol op zich.

Bij veel Jackie Chan-films worden tijdens de aftiteling bloopers getoond. Als eerbetoon werden er ook bloopers gemaakt voor The Lego Ninjago Movie. Het is dus de moeite waard om nog even te blijven zitten.

Meer over