The Light Between Oceans

Fassbender en Vikander adopteren een aangespoelde baby

NPO 3 - vrijdag 21 januari om 22:48

© Unit
In The Light Between Oceans ziet een echtpaar met een onvervulde kinderwens die wens op een bijzondere manier in vervulling gaan.

Na de Eerste Wereldoorlog is ex-militair Tom (Michael Fassbender) op zoek naar rust. Die vindt hij in de baan als vuurtorenwachter op een verlaten eiland. 

The Light Between Oceans

Niet lang voor hij daarheen vertrekt, ontmoet hij Isabelle (Alicia Vikander). Ze worden verliefd en trouwen met elkaar.

Het kersverse echtpaar heeft in The Light Between Oceans een kinderwens, maar het lijkt hen niet gegegven. Isabelle krijgt tot twee keer toe een miskraam.

Op een dag spoelt er een roeiboot aan. Daarin vinden ze een dode man met een levende baby.

Hoewel ze twijfelen of ze er wel goed aan doen, besluiten Tom en Isbelle het kind te houden. Vanaf nu spelen ze voor de buitenwereld dat zij de ouders van het meisje zijn.

Jaren later komen ze erachter dat het kind nog steeds een moeder heeft. En die moeder is nu op zoek naar haar dochter.

Michael Fassbender

Regisseur Derek Cianfrance is berucht in de filmwereld om de toewijding die hij eist van zijn acteurs. Zo moesten Ryan Gosling en Michelle Williams voor Blue Valentine dertig dagen samenwonen.

Ter voorbereiding van The Light Between Oceans liet hij Michael Fassbender vijf weken op een verlaten plek in Nieuw-Zeeland in z’n eentje in een vuurtoren zitten. Hij moest ook de taken van de vuurtorenwachter uitvoeren.

Fassbender stond elke dag om vijf uur op en moest urenlang de lichten van de vuurtoren poetsen.

Meer over