The Lincoln Lawyer

Matthew McConaughey als morsige advocaat in The Lincoln Lawyer

Veronica - zaterdag 29 oktober om 20:00

© http://info.sky.de/
Advocaten in Hollywoodfilms zijn meestal glamoureuze types. Ze hebben grote huizen, sjieke kantoren en glimmende bolides. In The Lincoln Lawyer niet.

Mick Haller (Matthew McConaughey) is niet de flashy advocaat die je doorgaans in films ziet.

The Lincoln Lawyer

Hij werkt bijvoorbeeld niet vanuit een sjiek kantoor in een wolkenkrabber. Mick houdt kantoor op de achterbank van zijn auto, een oude Lincoln Town Car.

Zijn cliënten, voornamelijk kruimeldieven en kleine criminelen, kennen Haller dan ook als The Lincoln Lawyer. Met zulke cliënten zijn de zaken die hij doet meestal ook maar klein.

Maar nu heeft Mick een grote vis te pakken: de rijke playboy Louis Roulet (Ryan Phillippe). Roulet staat terecht voor de mishandeling van een prostituee.

Op het eerste gezicht is het een eenvoudige klus voor Mickey. Als hij ontdekt dat Roulet betrokken is bij een zaak waarbij een onschuldige man is veroordeeld, wordt het allemaal behoorlijk ingewikkeld.

Matthew McConaughey

Voor The Lincoln Lawyer speelde Matthew McConaughey voornamelijk in romcoms. In die films trok de Texaan ook geregeld zijn shirt uit.

“Ik schaam me niet voor de romcoms, maar ik kan natuurlijk niet ontkennen dat ze me heel wat media-aandacht hebben opgeleverd die weinig met m’n eigenlijke acteerwerk te maken had”, geeft de acteur toe.

Zijn rol in deze film was dan ook meer dan welkom. “Laten we eerlijk zijn, romcoms volgen altijd hetzelfde stramien: een koppel gaat uit elkaar, waarop de man probeert z’n ex te heroveren."

Met The Lincoln Lawyer sloeg McConaughey een romcomloze weg in. Met succes: in 2014 won hij een Oscar voor zijn rol in Dallas Buyers Club.

Meer over