The Little Hours

Dave Franco en de hitsige nonnen in The Little Hours

SBS 9 - maandag 16 mei om 20:30

© ftp://ftp.cyfraplus.pl/
Nonnen geven hun leven aan God, mannen zijn voor hen verboden terrein. Daar laten de zusters in de komedie The Little Hours zich niet door tegenhouden.

Italië, ergens in de veertiende eeuw. Bediende Massetto (Dave Franco) moet vluchten: zijn baas heeft hem betrapt met zijn vrouw.

Aubrey Plaza

Hij heeft geen idee waar hij heen moet. Gelukkig komt hij onderweg de vriendelijke priester Tommasso (John C. Reilly) tegen.

Die biedt hem in The Little Hours onderdak aan in zijn klooster. Onder voorwaarde dat Massetto doet alsof hij doofstom is.

Daarmee haalt de geestelijke zich heel wat op de hals. Massetto’s komst brengt namelijk nogal wat teweeg.

Vooral de jonge nonnen Alessandra (Alison Brie), Fernanda (Aubrey Plaza) en Ginevra (Kate Micucci) zijn onder indruk van de knappe nieuwkomer. En dat gaat heel wat verder dan normale gastvrijheid en naastenliefde.

The Little Hours

Regisseur Jeff Baena baseerde zijn scenario voor The Little Hours losjes op een verhaal uit Il Decameron, een klassieker van Pier Paolo Pasolini uit 1971.

Hij schreef alleen in grote lijnen het verhaal op. Voor de dialogen gaf hij zijn cast de vrije hand; die zijn dus bijna helemaal geïmproviseerd.

Meer over