The Longest Ride

Liefde is een rodeo

SBS 9 - zaterdag 15 februari om 23:00

© http://presse.prosieben.de
De boeken van Nicholas Sparks zijn niet alleen populair bij (vooral) lezeressen die van romantiek houden. Ook Hollywood weet wel raad met zijn schrijfsels. The Longest Ride is het tiende boek dat de overstap naar het witte doek maakt.

Van al die Sparks-verfilmingen (The Choice uit 2016 was alweer nummer elf) is The Notebook de bekendste.

The Longest Ride

The Longest Ride draait om kunstgeschiedenisstudent Sophia (Britt Robertson). Ze staat op het punt naar New York te verhuizen om daar aan haar droombaan te beginnen: ze gaat aan de slag in een chique galerie in Manhattan.

Voor het zover is, gaat ze met haar studievriendin Marcia mee naar een rodeo. Daar ontmoet ze de knappe rodeorijder Luke (Scott Eastwood, de zoon van Clint).

Een kunstkenner en een cowboy annex rodeorijder, dat zijn nog eens verschillende levens. Toch slaat de vonk tussen Sophia en Luke over, maar houdt hun liefde ook stand?

Nicholas Sparks

Schrijver Nicholas Sparks heeft er een handje van om in zijn romantische verhalen een parallel te trekken tussen het heden en het verleden. In The Longest Ride doet hij dat ook.

In het heden volgt hij de romance van Sophia en Luke. Op een dag leren ze de bejaarde Ira (Alan Alda) kennen.

Via flashbacks naar zijn verleden vertelt The Longest Ride het liefdesverhaal van de jonge Ira (Jack Huston) en zijn grote liefde Ruth (Oona Chaplin).

Mooi detail: in Amerika kwam de film op 10 april uit, de dag dat Ira en Ruth elkaar voor het eerst ontmoetten.

Meer over