The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Peter Jackson verfilmt het 'onverfilmbare boek' van The Lord of the Rings: The Fellowship of the Rings

Paramount - woensdag 16 augustus om 20:30

© Warner Bros
Hobbit Frodo (Elijah Wood) wil in de film The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring samen met zijn reisgenoten naar de Doemberg in het duistere Mordor reizen om daar Saurons kwaadaardige en machtige ring te vernietigen.

Van een gebrek aan lef kun je regisseur Peter Jackson niet betichten. Hij was de eerste die het aandurfde, na de tekenfilmversie uit 1978, om de In de ban van de ring-boeken van J.R.R. Tolkien te verfilmen.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Zijn uitgangspunt: fans moeten de wereld van Tolkien erin herkennen, maar de films moeten ook aantrekkelijk zijn voor mensen die de boeken niet hebben gelezen. Met The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring slaagt hij glansrijk in die opzet.

De magische wezens uit Tolkiens boeken komen echt tot leven in het prachtige Nieuw-Zeelandse landschap. Jackson gebruikt dit eerste deel van zijn trilogie om de personages voor te stellen en het verhaal op gang te brengen.

Hobbit Frodo (Elijah Wood) krijgt een ring die de toekomst van de wereld bepaalt. Rondom Frodo vormt zich een gezelschap dat hem zal begeleiden op zijn tocht naar het rijk Mordor, waar hij de ring moet vernietigen.

Christopher Lee

In Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring speelt een acteur die schrijver J.R.R. Tolkien ooit ontmoet heeft: Christopher Lee.

De Brit had er de gewoonte van gemaakt om de boeken eens per jaar te herlezen. Die traditie hield Lee vol vanaf het moment dat de boeken verschenen (in 1954) tot aan zijn dood in 2015.

Meer over