The Lord of the Rings: The Two Towers

Frodo stapt stevig door

NET 5 - maandag 11 januari om 20:30

© Turner
Aan het einde van The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring stonden Frodo en de andere leden van de fellowship ergens boven op een bergtop. In dit tweede deel van de LOTR-trilogie is te zien hoe het hen verder vergaat.

In het eerste deel van The Lord of the Rings was te zien hoe een bondgenootschap van dwergen, elven, mensen en hobbits onder leiding van tovenaar Gandalf richting Mordor trok. Daar moesten ze Sauron, de heer van het kwaad, een kopje kleiner maken.

The Lord of the Rings: The Two Towers 

De film eindigde in de dramatische splitsing van het reisgezelschap: Boromir legde het loodje en Pepijn en Merijn werden ontvoerd door een horde bloeddorstige Uruk-hai.

Aragorn, Gimli en Legolas gingen achter hen aan.

Frodo en Sam trokken met zijn tweeën door naar Mordor om daar de Ring in de Doemberg te gooien, de enige manier om Sauron te verslaan. Gandalf was na een gevecht met een balrog al eerder in een afgrond gestort.

The Lord of the Rings: The Two Towers laat zien hoe het verhaal verdergaat. Onderweg naar Mordor krijgen Frodo en Sam gezelschap van Gollem. Deze wonderlijke reisgenoot zegt wel dat hij de twee hobbits naar de Doemberg zal leiden, maar ondertussen heeft hij ook zijn zinnen gezet op de Ring.

Spektakel

Regisseur Peter Jackson gebruikte The Fellowshop of the Ring vooral om alle karakters aan de kijkers voor te stellen. In The Lord of the Rings: The Tow Towers is meer plaats voor spectaculaire actie.

De grote veldslag in de vallei Helmsdiepte, waar de legers van Rohan het opnemen tegen de troepen van Saruman, is het hoogtepunt van de film.

Meer over