The Lost City of Z

De ontdekking van Charlie Hunnam in The Lost City of Z

CANV - vrijdag 6 mei om 21:19

Aan het begin van de twintigste eeuw trekt een Britse ontdekkingsreiziger het Amazonegebied. In The Lost City of Z stuit hij op resten van een eeuwenoude beschaving.

De Britse ontdekkingsreiziger Percy Fawcett (Charlie Hunnam) is er begin twintigste eeuw van overtuigd. Sommige zogenaamd primitieve beschavingen waren veel geavanceerder dan de moderne westerse samenleving op dat moment is.

The Lost City of Z

Daarom gaat hij in The Lost City of Z op expeditie in het Amazonegebied. Fawcett is daar op zoek naar een verloren stad die hij Zed, of Z, noemt.

Dat doet hij niet alleen. Hij heeft altijd een groepje mannen die zijn obsessie delen bij zich. Een van hen is zijn goede vriend en collega Henry Costin (Robert Pattinson).

Na een aantal mislukte missies, gaat hij in 1925 voor de laatste keer naar Zuid-Amerika. Hij ontmoet er Tadjui (Pedro Coello), die hem de weg wijst naar een bijzondere plek.

Heeft Fawcett zijn Zed dan eindelijk gevonden?

Deze avonturenfilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Percy Fawcett. Regisseur James Gray gebruikte het boek dat David Grann over hem schreef als basis voor zijn scenario.

James Gray

Filmen in de jungle is niet eenvoudig. Daarom vroeg regisseur James Gray een collega om advies.

En niet zomaar eentje: Gray ging te rade bij Francis Ford Coppola. Zijn antwoord was simpel: “Doe het niet.”

Daarmee zette Coppola een traditie voort. Roger Corman had hem hetzelfde advies gegeven toen hij bezig was met de voorbereidingen van de junglescènes in Apocalypse Now.

Meer over