The Lovely Bones

11 april 2012 00:00 | kijktips | Door Televizier

In The Lovely Bones ziet de hemel eruit als een Disney-film, maar is het leven op aarde soms veel te gruwelijk.

VS 2009. R: Peter Jackson. A: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Susan Sarandon

De veertienjarige Susie Salmon (Saoirse Ronan) wordt in The Lovely Bones in de jaren 70 verkracht en vermoord door een buurman (Stanley Tucci). Haar geest leeft voort en vanuit de hemel ziet Susie hoe het leven van haar familie zonder haar verdergaat. Haar vader (Mark Wahlberg) is obsessief op zoek naar de moordenaar, haar broertje verzint een denkbeel­dige zus en Susie ziet dat het niet lang duurt voordat de moordenaar op zoek gaat naar een nieuw slachtoffer.

Boekverfilming
The Lovely Bones is een verfilming van de gelijknamige bestseller van Alice Sebold, en bij het lezen van het boek was al duidelijk dat de verfilming een moeilijke onderneming zou worden. Want hoe verfilm je het leven na de dood? In het brein van regisseur Peter Jackson ziet die hemel eruit als een soort Disney-film met felgroene bladeren die in gele vogeltjes veranderen.

Nog meer kritiek: Susan Sarandon is niet goed gecast als een veel te lollige oma, en de gruwelijke scènes zijn veel te gruwelijk. Stanley Tucci en Saoirse Ronan zijn wel bijzonder overtuigend.

*** 

Meer over