The Lovely Bones

De moord op Saoirse Ronan

RTL 8 - dinsdag 13 oktober om 22:29

© http://www.allmoviephoto.com
Nadat Susie is verkracht en vermoord komt ze in een soort schaduwwereld terecht. Ze ziet hoe haar ouders rouwen en probeert te voorkomen dat de dader nog meer slachtoffers maakt.

6 december 1973. Op weg naar huis wordt de veertienjarige Susie (Saoirse Ronan) verkracht en vermoord door haar buurman (Stanley Tucci).

The Lovely Bones

Susie komt hierna in een soort tussenwereld terecht – niet meer op aarde, maar nog niet in de hemel. Vanaf die wonderlijke plek ziet ze hoe haar ouders worden verscheurd door verdriet en hoe haar buurman opnieuw een slachtoffer dreigt te maken.

Na de Lord of the Rings-trilogie beet regisseur Peter Jackson zich voor The Lovely Bones opnieuw vast in populair, complex bronmateriaal. De gelijknamige roman van Alice Sebold was in Amerika een onverwachte bestseller.

Jackson wilde de ‘unieke leeservaring’ overbrengen op het witte doek en slaagt daar gedeeltelijk in. De emotionele kant van het verhaal raakt wat ondergesneeuwd, maar daar tegenover staan bijzonder indrukwekkende visuele vondsten.

Jackson wekt de jaren 70 met gevoel voor detail tot leven en de tussenwereld ziet er prachtig uit. En de cast levert goed werk – Stanley Tucci kreeg voor zijn rol als enge buurman een Oscarnominatie.

 

Meer over