The Lovely Bones

De moord op Saoirse Ronan in The Lovely Bones

RTL 8 - zaterdag 2 april om 00:35

© http://info.sky.de/
In The Lovely Bones wordt een meisje van veertien vermoord. Vanuit een soort tussenwereld kijkt ze naar haar ouders en de plek waar ze vroeger leefde.

6 december 1973. Op weg naar huis wordt de veertienjarige Susie (Saoirse Ronan) verkracht en vermoord door haar buurman (Stanley Tucci).

The Lovely Bones

Susie komt hierna in een soort tussenwereld terecht – niet meer op aarde, maar nog niet in de hemel. Vanaf die wonderlijke plek ziet ze hoe haar ouders worden verscheurd door verdriet en hoe haar buurman opnieuw een slachtoffer dreigt te maken.

Na de Lord of the Rings-trilogie beet regisseur Peter Jackson zich voor The Lovely Bones opnieuw vast in populair, complex bronmateriaal. De gelijknamige roman van Alice Sebold was in Amerika een onverwachte bestseller.

Jackson wilde de ‘unieke leeservaring’ overbrengen op het witte doek en slaagt daar gedeeltelijk in. De emotionele kant van het verhaal raakt wat ondergesneeuwd, maar daartegenover staan bijzonder indrukwekkende visuele vondsten.

Jackson wekt de jaren 70 met gevoel voor detail tot leven en de tussenwereld ziet er prachtig uit. En de cast levert goed werk – Stanley Tucci kreeg voor zijn rol als enge buurman een Oscarnominatie.

Saoirse Ronan

Saoirse Ronan deed auditie voor haar rol in The Lovely Bones. De Ierse actrice stuurde een videoband naar de producenten.

Die waren van haar onder de indruk. Zelfs zo veel dat ze besloten haar de rol meteen te geven; andere actrices konden fluiten naar een auditie.

Meer over