The Man from U.N.C.L.E.

Henry Cavill moet samenwerken met zijn concurrent in The Man from U.N.C.L.E

Veronica - dinsdag 17 oktober om 23:03

© Warner Bros. Entertainment
Acteur Henry Cavill is vooral bekend als superheld Superman. Hij speelde die rol in Man of Steel, in Batman vs Superman: Dawn of Justice én in Justice League. In The Man from U.N.C.L.E. speelt Cavill een hele andere rol: die van CIA-agent Solo.

Napoleon Solo werkt in de vroege jaren 60 voor de CIA. Dat is een drukke tijd voor de Amerikaanse inlichtingendienst: de Koude Oorlog is in volle gang.

The Man from U.N.C.L.E.

Door die Koude Oorlog staat Solo regelmatig tegenover zijn KGB-collega Illya Kuryakin (Armie Hammer). In The Man from U.N.C.L.E. moeten de twee concurrenten ineens samen gaan werken. Hoe dat zit? Het balletje komt aan het rollen als Solo de Oost-Duitse Gaby (Alicia Vikander) helpt overlopen naar het Westen. Zij is de dochter van wetenschapper Udo Teller, die twee jaar gelden spoorloos is verdwenen.

De Amerikanen en de Russen vermoeden dat Teller is ontvoerd door een criminele organisatie. Dat is al erg, erger is dat de kans groot is dat Teller voor die organisatie een kernwapen moet ontwikkelen. Solo, Illya en Gaby werken samen om Udo Teller te vinden en te zorgen dat dat kernwapen er niet komt.

Televisieserie

The Man from U.N.C.L.E. is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren 60. In die serie werkten de CIA en de KGB gebroederlijk samen in internationale spionageoperaties. Deze film is een soort prequel op de serie: we zien hoe die samenwerking tot stand is gekomen.

Om zich voor te bereiden op zijn rol als KGB-agent keek Armie Hammer de originele serie. Hij is het enige castlid van The Man from U.N.C.L.E. die de serie heeft gezien.

Meer over