The Mask of Zorro

Antonio Banderas is de nieuwe Zorro in The Mask of Zorro

SBS 9 - dinsdag 16 mei om 20:30

© Columbia Pictures Industries.
Hollywood zag in Antonio Banderas de ideale Zorro. In eerste instantie is die een onhandige struikrover, maar hij transformeert in The Mask of Zorro al snel tot een ware casanova.

Het is twintig jaar geleden dat Don Diego de la Vega is ontmaskerd als Zorro. De Spaanse bezetter vermoordde daarop zijn gezin en sloot hem op. Maar Don Diego ontsnapte en wist Mexico te bevrijden.

The Mask of Zorro

Nu vindt Don Diego (Anthony Hopkins) zichzelf te oud en te stram voor avonturen en degengekletter. Hij gaat op zoek naar een opvolger aan wie hij The Mask of Zorro kan overdragen.

Die opvolger vindt hij in Alejandro Murrieta (Antonio Banderas). Alejandro is een lompe struikrover met een dubieus verleden. Toch ziet Don Diego een Zorro in hem, al is het maar omdat hij goed overweg kan met een degen.

Antonio Banderas

Tussen al die avonturen door heeft de nieuwe Zorro ook nog tijd om schone dames het hof te maken. Vooral Elena (Catherine Zeta-Jones) kan hem bekoren, maar zij is niet bepaald een katje om zonder handschoenen aan te pakken.

Antonio Banderas kreeg voor The Mask of Zorro schermles van de allerbeste. Zwaardvechtcoach Bob Anderson zat al dik veertig jaar in het vak en had Errol Flynn nog lesgegeven. Hij vond Banderas na die Hollywoodlegende de beste zwaardvechter met wie hij ooit gewerkt had.

Meer over