The Matrix

Keanu Reeves op zoek naar de waarheid in The Matrix

Paramount - zondag 23 juli om 22:10

© Warner Bros. - V.S., Canada
Thomas Anderson werkt bij een softwarebedrijf. In zijn vrije tijd is hij meesterhacker Neo. Tot een rebellenleider hem in scifiklassieker The Matrix rekruteert.

Het is 1999. Tenminste, dat is wat intelligente computers de mensheid willen doen geloven in het jaar 2199.

The Matrix

Er zijn maar een paar mensen die ontsnapt zijn aan deze schijnwerkelijkheid. Zij gaan op zoek naar degene die de machtige computers kan verslaan.

Rebellenleider Morpheus (Laurence Fishburne) ziet in computerprogrammeur en hacker Thomas 'Neo' Anderson (Keanu Reeves) een potentiële verlosser. Misschien dat hij hen kan helpen de mensheid te bevrijden.

The Matrix is een heftig, deels op Alice in Wonderland geïnspireerd sciencefictionsprookje met baanbrekende special effects en prachtig gechoreografeerde vechtscènes. De indrukwekkende actiefilm werd een enorme hit en sleepte vier Oscars in de wacht, waaronder die voor beste special effects.

Keanu Reeves

Oorspronkelijk zou Will Smith de rol van Neo spelen. Uiteindelijk koos hij toch voor een andere rol: die in Wild Wild West.

Daardoor greep Keanu Reeves zijn kans. Mede dankzij hem groeide The Matrix uit tot een moderne klassieker.

Toch had Smith achteraf geen spijt van die keuze: “Ik was op dat moment nog niet volwassen genoeg om deze rol te spelen, ik had het vast verknald. Bovendien is Keanu Reeves briljant als Neo.”

Meer over