The Matrix Revolutions

Keanu Reeves ontsnapt uit de Matrix in SF-film The Matrix Revolutions

Veronica - zaterdag 18 mei om 22:13

© Warner Bros
In The Matrix Revolutions, het laatste deel van de The Matrix-trilogie, is het tijd voor de ultieme strijd. Kunnen Neo, Morpheus en Trinity de machines verslaan?

Aan het eind van The Matrix Reloaded raakt Neo (Keanu Reeves) gevangen in een soort niemandsland waaruit hij niet kan ontsnappen.

The Matrix Revolutions

Het lijkt er ondertussen voor de buitenwereld op dat Neo vastzit in de Matrix, dus gaan Morpheus (Laurence Fishburne) en Trinity (Carrie-Anne Moss) daar naar hem op zoek.

Het Orakel zet Morpheus en Trinity op het juiste spoor: Neo zit vast in een soort tussenwereld op metrostation Mobil Avenue.  Als het hen lukt om hem te bevrijden, kan de echte strijd losbarsten. Neo, Trinity, Morpheus en de rest nemen het voor de laatste keer op tegen de machines en Agent Smith (Hugo Weaving). Of het ze lukt om hen te verslaan? Dat zie je in The Matrix Revolutions.

Keanu Reeves

Keanu Reeves boerde goed met The Matrix Revolutions. De film leverde hem naar verluidt 15 miljoen dollar op. Dat betekent dat hij voor iedere minuut dat hij in beeld is vier ton kon bijschrijven. In de dik twee uur dat de film duurt, is Keanu nog geen drie kwartier te zien.

Meer over