The Meaning of Life

Monty Python en de zin van het leven in The Meaning of Life

SBS 9 - zondag 11 juni om 20:30

© The Meaning of LIfe
Wat is de zin van het leven? De komieken van Monty Python's Flying Circus proberen het in The Meaning of Life te ontdekken aan de hand van een reeks bizarre sketches.

Laat het maar aan de mannen van Monty Python over om grote onderwerpen belachelijk te maken. Zo namen John Cleese en consorten in Monty Python and the Holy Grail en Life of Brian het fenomeen religie op de hak.

The Meaning of Life

In The Meaning of Life pakken de Pythons een nog groter onderwerp aan: de zin van het leven. Dat doen ze – in tegenstelling tot bij Life of Brian en Monty Python and the Holy Grail – niet in een lopend verhaal.

The Meaning of Life bestaat uit een groot aantal losse sketches die allemaal zijn opgehangen aan een levensfase. Dat begint – logischer eigenlijk – bij de geboorte en loopt via thema's als opgroeien, school en voortplanting naar volwassenheid, oorlog en uiteindelijk de dood.

Musical

Een van de bekendste sketches uit The Meaning of Life is een soort minimusical over geboorte en grote katholieke gezinnen. Het hoogtepunt van die scène: een kinderkoor dat het liedje Every sperm is sacred zingt.

De leden van dat kinderkoor gaven later toe dat ze geen flauw idee hadden waar dat liedje over ging. En dat is misschien maar goed ook.

Meer over