The Mechanic

Jason Statham heeft in The Mechanic maar één doel: wraak

RTL 7 - zaterdag 6 april om 20:00

© BFD.
Na de moord op zijn beste vriend en leermeester vergeet een huurmoordenaar zakelijk te blijven. Het enige waar hij in The Mechanic aan kan denken is wraak.

Huurmoordenaar Arthur Bishop (Jason Statham) is de beste in zijn vak. Hij is zo goed omdat hij zijn opdrachten altijd koelbloedig en met uiterste precisie uitvoert, zonder ooit sporen achter te laten. Die methodische werkwijze heeft hem de bijnaam The Mechanic opgeleverd.

Jason Statham

Die houding heeft Bishop ver gebracht, dus zorgt hij ervoor dat hij altijd zakelijk blijft. Totdat zijn beste vriend en leermeester Harry McKenna (Donald Sutherland) wordt vermoord. De moord maakt het werk voor Arthur ineens persoonlijk: hij moet en zal wraak nemen op degene die Harry’s dood op zijn geweten heeft.

Zijn wraakgevoelens maken het voor The Mechanic al moeilijk om net zo geordend en emotieloos te werk te gaan als anders, het wordt nog een stapje ingewikkelder als Harry’s zoon Steve (Ben Foster) hem benadert. Hij wil zijn vaders dood wreken, maar van het huurmoordenaarsvak heeft hij geen kaas gegeten.

Dat betekent dat Bishop niet alleen zijn eigen wraakmissie heeft om zich mee bezig te houden: hij moet Steve ook nog eens de fijne kneepjes van het vak bijbrengen.

The Mechanic

The Mechanic is een remake van de gelijknamige film uit 1972. Hierin speelde Charles Bronson de rol van Arthur Bishop. Samen met zijn hoofdrol in de Death Wish-films maakt dat Bronson zo’n beetje het boegbeeld van de wraakfilm.

Meer over