The Mechanic

Jason Statham zint op wraak

RTL 7 - woensdag 9 september om 20:29

© Kinowelt GmbH / MKNS
Na de moord op zijn beste vriend en leermeester vergeet een huurmoordenaar zakelijk te blijven. Het enige waar hij in The Mechanic aan kan denken is wraak.

Huurmoordenaar Arthur Bishop (Jason Statham) is de beste in zijn vak. Hij is zo goed omdat hij zijn opdrachten altijd koelbloedig en met uiterste precisie uitvoert, zonder ooit sporen achter te laten. Die methodische werkwijze heeft hem de bijnaam The Mechanic opgeleverd.

The Mechanic

Die zakelijke houding heeft Bishop ver gebracht, dus zorgt hij ervoor dat hij altijd zakelijk blijft. Tot zijn beste vriend en leermeester Harry McKenna (Donald Sutherland) vermoord wordt. 

Die moord maakt het werk voor Bishop ineens persoonlijk: hij moet en zal wraak nemen op degene die zijn Harry's dood op zijn geweten heeft.

Zijn wraakgevoelens maken het voor The Mechanic al moeilijk om zo geordend en emotieloos als altijd te werk te gaan, maar het wordt nog een stapje ingewikkelder als Harry's zoon Steve (Ben Foster) hem benadert. Ook Steve wil Harry's dood wreken, maar van het huurmoordenaarsvak heeft hij geen kaas gegeten.

Dat betekent dat Bishop niet alleen zijn eigen wraakmissie heeft om zich mee bezig te houden: hij moet Steve ook nog eens de fijne kneepjes van het vak bijbrengen.

Charles Bronson

The Mechanic is een remake van de gelijknamige film uit 1972. In die wraakfilm speelde Charles Bronson de rol van Arthur Bishop.

Samen met zijn hoofdrol in de Death Wish-films maakt dat Bronson zo'n beetje het boegbeeld van de wraakfilm.

Meer over