The Meg

Jason Statham en de reuzenhaai

Veronica - woensdag 12 mei om 20:30

© www.mtvpressi.fi
Spanning en spektakel gegarandeerd in deze film over een enorme prehistorische haai.

Werkelijk, Jaws is klein bier vergeleken met het haaienmonster dat in deze actiethriller vanuit de diepste krochten van de Stille Oceaan tevoorschijn komt. Een moedige tegenstander als Jason Statham is dan geen overbodige luxe. 

The Meg

In een onderzeeër die als internationaal observatiestation fungeert, ontdekken de aanwezige wetenschappers het verrassende bestaan van een megalodon, een prehistorisch soort haai die allang uit­gestorven moet zijn. Niet dus.

Het is aan de moedige diepzeeduiker Jonas Taylor (Jason Statham) en zijn collega’s aan boord om deze 22 meter lange ellendeling ver weg te houden van de nietsvermoedende goegemeente. Maar Jonas blijkt in The Meg naast de reuzenhaai ook oude demonen te bestrijden.

Gebaseerd op de ­sciencefiction-horrorroman Meg: A novel of deep terror van Steve Alten.

Jason Statham

Jason Statham voelde zich tijdens de opnamen van The Meg als een vis in het water. De acteur kan een alleraardigst moppie zwemmen.

Wat heet: voordat hij begon met acteren, was Statham schoonspringer. Hij maakte twaalf jaar lang deel uit van de Britse zwemploeg en deed in 1990 mee aan de Commonwealth Games.

Voor de zwemscènes in deze film draaide hij dus zijn hand niet om.

 

Meer over