The Mexican

Brad Pitt gaat naar Mexico

Com. Centr. - zondag 29 november om 20:00

© http://info.sky.de/
In opdracht van een maffiabaas gaat dief Jerry naar Mexico. Ondertussen ontvoert een handlanger van zijn baas Jerry's vriendin.

De klunzige crimineel Jerry (Brad Pitt) krijgt twee ultimatums.

The Mexican

Zijn maffiabaas geeft hem opdracht om in Mexico een kostbaar pistool, dat bekendstaat als The Mexican, op te halen. Doet hij dit niet, dan krijgt hij de kogel.

Zijn vriendin Samantha (Julia Roberts) wil dat hij de misdaad opgeeft voor haar. Doet hij dit niet, dan is hun relatie over.

Na lang dubben kiest Jerry voor zijn leven. Hij gaat op weg naar de grens om het pistool op te halen.

Ondetussen laat zijn baas Samantha kidnappen. Als een soort extra stok achter de deur: zo weet hij zeker dat Jerry de klus ook echt klaart.

Brad Pitt en Julia Roberts

Aan het begin van deze eeuw waren Julia Roberts en Brad Pitt de grootste sterren  van Hollywood. Ze hadden alleen nog nooit samen in een film gespeeld.

The Mexican is de eerste film waarin dat gebeurde. Opvallend: ze zijn eigenlijk nauwelijks samen te zien.

Regisseur Gore Verbinski – die later nog drie Pirates of the Caribbean-films zou regisseren – verweeft hun verhaallijnen in de montage met elkaar.

Ondanks de aanwezigheid van Pitt en Roberts is James Gandolfini de échte ster van deze misdaadkomedie. De Sopranos-acteur speelt de zachtaardige crimineel die Samantha ontvoert.

Meer over