The Mortal Instruments: City of Bones

Lily Collins jaagt op demonen

Een New Yorkse tiener ontdekt dat ze afstamt van een geheime orde van half-engelen die de wereld beschermt tegen demonen.

Clary is een doodgewone tiener uit New York. Althans, dat denkt ze. Vlak voor haar zestiende verjaardag ontdekt ze dat ze allesbehalve gewoon is.

Mortal Instruments: City of Bones

Het begint allemaal als Clary (Lily Collins) dingen begint te zien die andere mensen niet zien. Bijzondere dingen.

Dan ontmoet ze Jace (Jamie Campbell Bower). Hij vertelt Clary dat ze afstamt van de Shadowhunters, een geheime orde van half-engelen die de wereld beschermt tegen demonen.

Als demonen vervolgens haar moeder ontvoeren, zit er voor Clary niets anders op: ze moet met de Shadowhunters mee. Samen met haar collega's daalt ze in Mortal Instruments: City of Bones af in de duistere krochten van New York.

Daar gaan ze de strijd met het kwaad aan. 

Lily Collins

Mortal Instruments: City of Bones is gebaseerd op de Mortal instruments-boeken van Cassandra Clare. Voor Lily Collins was haar hoofdrol in de film een droom die uitkwam: ze was al een groot fan van de boeken.

Oorspronkelijk moest deze film het eerste deel in een serie Mortal Instruments-films worden. Omdat City of Bones het aan de bioscoopkassa niet al te best deed, ging dat niet door.

Fans van de boeken hoeven niet te treuren: sinds 2016 is de serie Shadowhunters: The Mortal Instruments op Netflix te zien.

Meer over:

Reageren