The Mummy

Brendan Fraser gaat op mummiejacht

Viaplay TV - vrijdag 24 april om 20:30

© © Prima Cool
Rick O’Connell (Brendan Fraser) is in The Mummy op zoek naar avontuur in Egypte. Hier ontmoet hij Evelyn en Jonathan. Met z’n drieën ontrafelen ze het angstaanjagendste geheim van Egypte.

Priester Imhotep (Arnold Vosloo) heeft een affaire met de maîtresse van de Farao. Als de Egyptische koning dit ontdekt, pleegt zijn liefje zelfmoord en vervloekt de koning de priester. Hij mummificeert hem. 

The Mummy

Drieduizend jaar later, in 1923, zoeken schatzoekers en archeologen de plek waar dit mysterie plaatsvond. Onder hen avonturier Rick O’Connell (Brendan Fraser), bibliothecaresse Evelyn (Rachel Weisz) en haar broer Jonathan (John Hannah).

Zij zijn in The Mummy onderweg naar Hamunaptra, de Stad der Doden. Hun doel: de mummie van Imhotep vinden.

Dat lukt, maar er gaat wel het een en ander fout. Imhotep ontwaakt uit zijn eeuwenlange slaap.

Dat is een probleem. Eenmaal wakker is Imhotep vast van plan tien Bijbelse plagen los te laten op Egypte.

Lukt het Evelyn, Rick en Jonathan om de plannen van de mummie te dwarsbomen?

Brendan Fraser

Regisseur Steven Sommers (Anaconda, Van Helsing) baseerde het verhaal van The Mummy op de gelijknamige horrorklassieker uit 1932. De spannende film over Egyptische mysteries was zo’n succes, dat Sommers in 2001 nog een vervolg regisseerde: The Mummy Returns.

Volgens de regisseur kreeg hij de ochtend na de première al een telefoontje van de studiobazen. Hun boodschap was simpel: 'We moeten een vervolg maken.'

Het had niet veel gescheeld of Brendan Fraser had dat vervolg niet eens gehaald. Bij het opnemen van een scène waarin zijn personage wordt opgehangen ging het even flink mis.

De acteur stopte zelfs even met ademen. "Ik was achttien tellen dood", zei Fraser tegen CBS News.

Meer over