The Mummy Returns

Brendan Fraser en Rachel Weisz gaan terug naar Egypte

NET 5 - maandag 27 april om 22:40

© Turner
In The Mummy Returns neemt het archeologenduo Rick en Evelyn het opnieuw op tegen de gebalsemde lijken.

The Mummy Returns is het vervolg op de succesvolle film The Mummy. De mummie van de Egyptische hogepriester Imhotep die in de eerste film voor de nodige commotie zorgde, is in dit vervolg overgebracht naar Londen.

The Mummy Returns

Een jaar of tien later hebben archeologen Evelyn (Rachel Weisz) en Rick (Brendan Fraser) inmiddels een zoontje, Alex. Mummie Imhotep zit veilig vast in een Londens museum.

Nou niet dus: The Mummy Returns. Imhotep komt dus terug, en hoe!

De in verband gewikkeld oude Egyptenaar 'leeft' niet alleen weer, hij is van plan om het leger van de beruchte Schorpioenenkoning (Dwayne 'The Rock' Johnson) weer tot leven te wekken. En dan heeft hij het ook nog eens gemunt op Alex.

Reden genoeg voor Evelyn en Rick om zich weer vol in de woestijnactie te storten.

Pottenkijkers

De productie van The Mummy Returns verliepen niet zo soepel als regisseur Stephen Sommers had gehoopt. Zo kwam hij er bij de montage achter dat het nieuwsgierige publiek soms wat al te dichtbij was gekomen.

In sommige scènes stonden de pottenkijkers zelfs vol in beeld. Om dat op te lossen, voegde de regisseur simpelweg wat extra bergen toe in de achtergrond. De (digitale) techniek staat voor niets.

Meer over