The Mummy

Tom Cruise veroorzaakt een hoop ellende in The Mummy

Veronica - donderdag 10 februari om 20:30

Huurling Nick Morton opent in The Mummy samen met egyptoloog Jenny Halsey een Egyptische graftombe. Dat hadden ze beter niet kunnen doen.

Huursoldaat Nick Morton ontdekt tijdens een missie in het Midden-Oosten door toeval het graf van de Egyptische farao Ahmanet. 

Tom Cruise

Als Nick (Tom Cruise) en de Britse egyptoloog Jenna Halsey (Annabelle Wallis) proberen de vondst op te graven, komt de herrezen Ahmanet (Sofia Boutella) tevoorschijn uit haar sarcofaag. Ze is van plan om alle mensen op aarde tot haar slaaf te maken. 

Het is niet de eerste keer dat dit verhaal op het witte doek is verschenen. De allereerste verfilming van The Mummy dateert alweer uit 1932, 85 jaar voordat deze laatste versie verscheen.

Veel mensen herinneren zich waarschijnlijk nog The Mummy met Brendan Fraser in de hoofdrol. Die versie uit 1999 was een succes en leverde twee vervolgfilms op: The Mummy Returns en The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

The Mummy

Universal was van plan alle klassieke monsterfilms van vroeger opnieuw uit te brengen. Dat zijn naast The Mummy oude bekenden als Dracula, Frankenstein en The Wolf Man.

Helaas was het succes van deze Mummy minder groot dan verwacht. Universal besloot daarom om die plannen voorlopig niet verder uit de voeren. 

Meer over