The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

Chinese mummies veroveren het Verre Oosten

RTL 7 - donderdag 10 juni om 20:29

De familie O’Connell lust er wel pap van. The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor is alweer de derde flm waarin de O'Connells het opnemen tegen ondode mummies. Dit keer komen de Chinese Drakenkeizer Han en zijn tienduizend krijgers weer tot leven.

Een tovenaar heeft de meedogenloze Chinese Drakenkeizer Han en zijn tienduizend krijgers voor eeuwig vervloekt.

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

Als archeoloog Alex O'Connell (Luke Ford) het graf van de Drakenkeizer vindt, brengt hij de mummie van Han (Jet Li) per ongeluk weer tot leven. Niet handig, want de meedogenloze Han heeft niet alleen onvoorstelbare bovennatuurlijke krachten, hij heeft ook een leger van tienduizend krijgers. 

Han en zijn leger trekken eropuit om het Verre Oosten te onderwerpen.

Alex moet Han zien te stoppen. Dat hoeft-ie gelukkig niet alleen te doen: zijn ouders weten ook het een ander van tot leven gewekte mummies. Ma Evelyn (Maria Bello) en pa Rick (Brendan Fraser) hebben in The Mummy en The Mummy Returns al eerder met dit bijltje gehakt.

Of ze ook een ondode mummie met een tienduizendkoppig leger kunnen stoppen? Je ziet het in The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor.

Maria Bello

Oplettende kijkers zien dat Alex in The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor ineens een nieuwe moeder heeft. In de eerste twee The Mummy-films speelde Rachel Weisz de rol van Evelyn. 

Ze bedankte voor dit derde deel en Maria Bello nam haar rol over. Over het waarom achter Weisz' keuze doen verschillende verhalen de ronde.

Regisseur Rob Cohen beweert dat ze weigerde een personage te spelen dat een volwassen zoon had. Volgens Rachel Weisz lag het toch echt anders: ze vond het script simpelweg niet goed genoeg.

Meer over