The Muppets take Manhattan

Kermit en Miss Piggy gaan naar New York

NPO 2 - vrijdag 18 juni om 00:25

© ftpmuc.sky.de
De Muppets hebben volop succes in hun eigen kleine theatertje. Tijd om de stap naar Broadway te maken!

Na de succesvolle televisieserie The Muppet Show kwam er een film. Die film deed het ook weer goed, dus kwam er een vervolg. En nog een.

The Muppets Take Manhattan

The Muppets Take Manhattan is alweer de derde film rond Kermit de kikker en zijn muppetvrienden. De show van de Muppets is zo succesvol in hun eigen kleine theatertje, dat ze besluiten het een stap hogerop te zoeken.

De Muppets gaan naar New York, om hun show Manhattan Melodies op Broadway op de planken te brengen.

Eenmaal in The Big Apple ontdekken Kermit en zijn vrienden dat het leven in de grote stad behoorlijk ingewikkeld is. En dat succes in je eigen stadje geen garantie is voor succes in New York.

Jim Henson

Filmen in New York bleek behoorlijk ingewikkeld. Bij het opnemen van een scène in Central Park waren er problemen met de camera.

Terwijl de crew daarmee bezig was, sprak een klein jongetje Kermit aan. Kermit praatte terug. Het jongetje had niet door dat Jim Henson de pop bestuurde.

Dat kleine gesprekje liep een beetje uit de hand: uiteindelijk hielden Henson en Kermit een geïmproviseerd optreden in het park voor een grote groep kinderen.

The Muppets Take Manhattan is de laatste Muppets-film waar Jim Henson aan meewerkte. De geestelijk vader van de Muppets overleed in 1990.

Meer over