The Mustang

Matthias Schoenaerts krijgt steeds meer vrijheid in The Mustang

Viaplay TV - dinsdag 21 mei om 20:30

© Cool House
In het drama The Mustang helpt een gevangene als onderdeel van zijn straf mee met het temmen van wilde paarden.

Roman zit al een hele tijd in de gevangenis. Ruim tien jaar ondertussen.

Matthias Schoenaerts

Hij zit daar vanwege een ernstig geweldsdelict. Het korte lontje dat tot zijn opsluiting heeft geleid, is Roman (Matthias Schoenaerts) na al die jaren nog steeds niet kwijt. Dat hij er pas de helft van zijn straf op heeft zitten is dus misschien niet eens zo erg. Hij is nog niet klaar voor een terugkeer in de maatschappij.

Toch wil het personeel van de gevangenis hem voorbereiden op een leven buiten de gevangenismuren. Zo komt Roman in The Mustang bij de ervaren paardentrainer Myles (Bruce Dern) terecht.

Hij runt een programma waarin gevangenen helpen wilde mustangs te temmen. Door zijn omgang met de paarden krijgt Roman stukje bij beetje zijn menselijkheid terug.

The Mustang

Het rehabilitatieprogramma dat je in The Mustang ziet bestaat echt. Er zijn er zelfs verschillende. De programma’s doen meer dan alleen gevangenen voorbereiden op hun terugkeer in de maatschappij. Ze zijn ook bedoeld om de hoeveelheid wilde paarden in de VS onder controle te houden.

Acteur Thomas Smittle, die in de film gevangene Tom speelt, heeft echt meegedaan aan zo’n programma. De ruin die hij temde werd uiteindelijk voor 8500 dollar verkocht.

Meer over