The Negotiator

Onderhandelen met Samuel L. Jackson

Veronica - dinsdag 11 augustus om 20:30

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Danny Roman (Samuel L. Jackson) is een succesvolle onderhandelaar bij de politie. Als zijn partner omkomt en Danny de schuld in de schoenen geschoven krijgt, neemt hij radicale maatregelen.

Politie-onderhandelaar Danny Roman (Samuel L. Jackson) ligt in The Negotiator niet per se lekker in de groep. Sommige van zijn collega's zijn hem liever kwijt dan rijk. Als zijn partner bij een klus om het leven komt, wordt Danny zelfs beschuldigd van moord. Hij ziet maar één uitweg uit deze hopeloze situatie: zijn collega's in gijzeling nemen.

The Negotiator

Omdat Danny donders goed weet hoe het politiekorps in elkaar steekt, weigert hij te onderhandelen over de vrijlating van zijn gijzelaars tenzij er een onafhankelijke onderhandelaar komt: Chris Sabian (Kevin Spacey). Sabian is al minstens even goed in zijn vak als Danny en hij staat erom bekend dat hij hard en meedogenloos is, maar ook een eerlijke, menselijke kant heeft. De onderhandelingen tussen de twee vakbroeders zorgen in The Negotiator voor het nodige vuurwerk.

Andersom

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Kevin Spacey de rol van Danny Roman zou gaan spelen in The Negotiator; Sylvester Stallone zou zijn tegenspeler moeten worden. Toen Sly bedankte voor de rol van Chris Sabian, besloot Spacey te switchen en werd Samuel L. Jackson gecast voor de rol van Danny Roman.

Meer over