The Next Three Days

Drie cruciale dagen voor Russel Crowe

Veronica - dinsdag 23 augustus om 22:49

John is een brave huisvader. Tot zijn vrouw de bak indraait voor een moord die ze niet heeft gepleegd. John ziet maar een oplossing: hij moet haar helpen ontsnappen.

John (Russell Crowe) en Lara (Elizabeth Banks) vormen samen met hun zoontje een hecht gezin. Totdat de politie hun huis binnenvalt. Ze arresteren Lara als verdachte van een gruwelijke moord.

The Next Three Days

De bewijzen zijn overtuigend, maar John is er zeker van dat Lara onschuldig is. Na drie jaar hebben Lara en John alle beroepsmogelijkheden geprobeerd, tevergeefs: Lara blijft in de cel.

John ziet daarom nog maar een uitweg. Hij moet zorgen dat zijn vrouw kan ontsnappen.

John is in het dagelijks leven leraar. Hij heeft dan ook geen flauw idee hoe hij zo'n ontsnapping op poten moet zetten. Daarom schakelt hij in The Next Three Days hulp in. 

Ex-gevangene Damon (Liam Neeson) staat de brave huisvader bij. Hij wist ooit uit de gevangenis te ontsnappen, dus hij weet precies wat hij moet doen om Lara vrij te krijgen.

Russell Crowe

Regisseur Paul Haggis had een duidelijk eerste keus voor de hoofdrol in The Next Three Days: Russell Crowe. De Australische acteur was pas net klaar met de opnames van Robin Hood.

Die waren zo vermoeiend, dat Crowe eigenlijk geen zin had om meteen weer aan het werk te gaan. Tot Haggis hem het script van deze film gaf.

The Next Three Days is een remake van de Franse thriller Pour elle uit 2008

Meer over