Hoe loopt The North Water af?

3 november 2021 23:21 | kijktips | Door Judith Regeling

© BBC
Eind september ging de historische miniserie The North Water van start op BBC First. Vandaag is het alweer tijd voor de laatste aflevering. De vraag is dan ook: hoe loopt het af voor de bemanning van een schip dat in 1859 in de Arctische zee begon aan een walvisexpeditie?

De ijzige avonturen van de bemanning uit The North Water zijn ten einde. Patrick Sumner (Jack O'Connell) keert na genezing in een zendelingenhut terug naar Hull. De scheepsarts wil een nieuwe start maken en eist hiervoor geld van Baxter. Maar laat de kwaadaardige harpoenier Drax (Colin Farrell) hem ooit los? Dat is voor Drax een vraag en voor hem een weet.

The North Water seizoen 2?

The North Water is een samenwerking tussen de BBC en de Amerikaanse zender AMC, die eerder al samen verantwoordelijk waren voor titels als You, Normal People en His Dark Materials. En dat heeft ze geen windeieren gelegd. De zesdelige reeks kon namelijk rekenen op veel positieve reacties. Fans smachten al naar een tweede seizoen, maar tot dusver heeft BBC echter geen commentaar gegeven over de toekomst van de show. Wordt dus hopelijk vervolgd!

 

Meer over