The Notebook

Zwijmelen met Ryan Gosling en Rachel McAdams in The Notebook

RTL 8 - woensdag 29 mei om 20:29

© RCV.
The Notebook is voor een groot publiek dé romantische film bij uitstek. De film vertelt het liefdesverhaal van Noah en Allie, die elkaar uit het oog verliezen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

The Notebook is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Nicholas Sparks. Rijkeluisdochter Allie (Rachel McAdams) leert tijdens een vakantie aan het begin van de jaren 40 de arme Noah (Ryan Gosling) kennen. 

The Notebook 

Hij is vanaf het eerste moment verliefd op haar. Het is het begin van een vakantie vol hartstocht en wilde passie. Als de oorlog uitbreekt en Noah naar het front moet, verliezen ze elkaar uit het oog. De tijd verstrijkt en Allie hoort niets van Noah. Ze is kapot van verdriet, maar verlooft zich na een aantal jaren met een andere man.

Wat ze niet weet, is dat haar grote liefde stapels brieven aan haar schreef. Alleen hield iemand die brieven al die tijd voor haar verborgen. Na jaren aan het front komt Noah terug. Hij wil er nu alles aan doen om zijn meisje terug te winnen.

The Notebook verweeft dat liefdesverhaal met het verhaal van een bejaard echtpaar. De vrouw lijdt aan dementie en woont in een verzorgingstehuis. De man blijft haar iedere dag trouw bezoeken. Hij leest haar dan hun herinneringen voor: het verhaal van Noah en Allie.

Ryan Gosling

Regisseur Nick Cassavetes was voor de hoofdrol in The Notebook op zoek naar een onbekende acteur. Ook zocht hij iemand die 'geen doorsneehunk' was. Dat zou alleen maar afleiden van het verhaal.

De keuze viel op Ryan Gosling, die in 2004 inderdaad nog vrij onbekend was. Maar geen hunk? Dat lijkt ons toch sterk. 

Meer over