The Old Man & the Gun

Oude boef Robert Redford laat nog één keer zijn charme zien in The Old Man & the Gun

CANV - vrijdag 11 augustus om 20:55

© https://epg-images.vrt.be
Robert Redford speelt een charmante boef in de luchtige misdaadfilm The Old Man & The Gun. Hij speelt de rol van Forest Tucker, een beroepscrimineel die de helft van zijn leven in de cel heeft gezeten, maar die ook zestien keer ontsnapte.

Forrest Tucker (Robert Redford) is een doorgewinterde bankovervaller en ontsnappingskunstenaar. In 1981 wordt hij door de arme zielen die z’n pistool onder de neus krijgen, omschreven als een ‘echte heer’.

The Old Man & the Gun

De charmante zeventiger arriveert strak in ‘t pak, is uiterst beleefd en weet met een complimentje voor iedereen bank na bank te duperen.

Hij vindt de liefde bij Jewel (Sissy Spacek), maar ondertussen zit rechercheur John Hunt (Casey Affleck) hem op de hielen.

Het hoogst charmante scenario van The Old Man & The Gun werd geïnspireerd door ware gebeurtenissen. Het levert een feelgoodfilm op die kundig met de loyaliteit van de kijker speelt.

Robert Redford

The Old Man & The Gun is vooral het kijken waard voor de mooie, ingetogen antiheldenrol voor de toen 82-jarige Robert Redford, die met deze warme heistfilm zijn acteercarrière vaarwel zei.

De acteur vertelde dat hij het een mooie rol vond om zijn indrukwekkende carrière mee te eindigen omdat hij graag wilde dat zijn laatste acteerklus een leuke zou zijn.

Meer over