The Orville

Science-fictionserie The Orville van makers Family Guy start bij Spike

Spike - zondag 20 juni om 22:00

© https://epg.p7s1digital.de
Family Guy-bedenker Seth MacFarlane slaat een heel andere weg in The Orville. In deze komische science fiction-serie speelt hij Ed Mercer, een gescheiden man die een nieuwe baan aanneemt als kapitein van een ruimteschip.

Het is 400 jaar later dan nu en de aarde maakt deel uit van een vreedzaam interplanetair samenwerkingsverband. Ruimteschepen vliegen af en aan tussen de aarde en andere planeten. Ook aliens in alle soorten en maten maken deel uit van deze nieuwe samenleving. Een baan in de ruimte is vanzelfsprekend niet heel zeldzaam meer en zo kan het gebeuren dat iemand als Ed Mercer (Seth MacFarlane) kapitein wordt van de U.S.S. Orville.

The Orville

De komische sf-dramaserie The Orville gaat over het leven aan boord van de Orville. Het begint er al mee dat Ed niet echt de eerste keuze was voor de baan omdat ze nogal omhoog zitten bij zijn werkgever. Tot overmaat van ramp wordt zijn ex-vrouw, waar hij net vanaf is nadat zij was vreemdgegaan, wordt aangewezen als zijn eerste officier. Het andere personeel bestaat uit mensen en aliens.

Spike

De crew moet ondanks hun verschillen goed samen leren werken. Ze belanden in spannende avonturen in de ruimte, maar er zijn altijd grappige en dramatische momenten. Het eerste seizoen bestaat uit 12 afleveringen, en zie je vanaf vanavond elke zondag om 22:00 exclusief op Spike.

Meer over