The Other Boleyn Girl

18 juli 2008 09:38 | film | Door Televizier

De echtgenote van de Engelse koning Hendrik VIII verzaakt hem een mannelijke troonopvolger te bezorgen. De familie Boleyn krijgt hiervan te horen en dochter Anne besluit haar pijlen op de koning te richten. Helaas ziet hij meer in haar zus Mary.

GENRE
Drama

REGIE
Justin Chadwick

MET
Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana, Jim Sturgess e.a.

VERHAAL
De Engelse koning Hendrik VIII (Eric Bana) zit in een ongelukkig huwelijk, niet in de laatste plaats omdat zijn echtgenote verzaakt hem een mannelijke troonopvolger te bezorgen. De familie Boleyn krijgt hiervan te horen en dochter Anne (Natalie Portman) besluit haar pijlen op de koning te richten. Helaas ziet hij meer in haar zus Mary (Scarlett Johansson). Maar Anne geeft niet zomaar op. Ze weet met de nodige manipulatie alsnog Hendrik van Mary af te pakken en trouwt met hem. Eind goed al goed? Iedereen die de geschiedenis een beetje kent, weet hoe het met Anne afloopt.

OORDEEL
Een soap aan het Engelse hof, waar ze indertijd blijkbaar niet veel meer om handen hadden dan non-stop met elkaar het bed induiken. Het verhaal is intrigerend, maar komt niet altijd even goed uit de verf. Gelukkig zijn de acteurs prettig om naar te kijken. Al hadden Natalie en Scarlett misschien wat meer studie-uurtjes in hun Britse accent kunnen steken om het er geloofwaardiger af te brengen.

EXTRA'S
Commentaar van de regisseur, een documentaire over de zusters van Hendrik VIII, biografieën van de personages en verwijderde scènes.

NU te huur en te koop