The Patriot

Steven Seagal strijdt tegen een virus in The Patriot

RTL 7 - maandag 17 juli om 23:21

© RCV Home Entertainment
Met menselijke snoodaards weet Steven Seagal doorgaans wel raad. Maar lukt het hem ook een virus te verslaan? Je ziet het in The Patriot

Floyd Chisolm (Gailard Sartain) is de leider van een militante groepering. Na zijn arrestatie moet hij voor de rechter verschijnen.

The Patriot

Tot ieders verbazing besluit Chisolm zijn eigen verdediging te voeren. Al snel wordt duidelijk waarom: tijdens de rechtszaak spuugt hij rechter Tomkins in het gezicht.

Niet netjes, maar verder niks aan de hand, toch? Nou niet dus: de rechter wordt ziek.

Bij controle in het ziekenhuis blijkt dat hij een dodelijk virus onder de leden heeft. Tijd om hulp in te roepen.

Die hulp komt in The Patriot in de vorm van viroloog Wesley McClaren en zijn collega's. McClaren moet niet alleen het virus stoppen.

Hij moet ook zorgen dat de inmiddels ontsnapte Chisolm niet nog meer chaos veroorzaakt. Dan komt het goed uit dat McClaren een rol is van actieheld Steven Seagal.

Steven Seagal

In de jaren 90 was Steven Seagal behoorlijk succesvol. Zijn films deden het goed in de bioscopen.

Aan het eind van het decennium kwam de klad er een beetje in. The Patriot is de eerste Seagal-film die in Amerika de bioscopen niet haalde.

Daarmee is de film het begin van Seagals straight-to-video-carrière. Tot hij in 2010 een rolletje had in Machete was de acteur niet meer in de bios te zien.

Meer over