The Patriot

Mel Gibson op het slagveld

RTL 7 - donderdag 2 juli om 20:29

© PAT/AXN
Mel Gibson is een man die je maar beter niet tegen je kunt hebben. In The Patriot gaat hij – letterlijk – over lijken om de dood van zijn zoon te wreken.

Vroeger was Benjamin Martin (Mel Gibson) militair, maar hij is het vechten moe. Bovendien heeft hij gemerkt dat oorlog het slechtste in hem naar boven haalt. 

The Patriot

Als in 1775 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog uitbreekt, houdt Benjamin zich dan ook afzijdig. Weduwnaar Benjamin blijft thuis om voor zijn zeven kinderen te zorgen.

Zijn oudste zoon gaat wel naar het front: Gabriel (Heath Ledger) wil vechten voor de vrijheid, of zijn vader het er nu mee eens is of niet.

Als de Britten Gabriel op gruwelijke wijzen doden, neemt ex-militair Benjamin in The Patriot de wapens weer op. Niet om te strijden voor vrijheid, maar om de dood van zijn zoon te wreken. En daarvoor moet alles en iedereen wijken.

Mel Gibson

De opnames van The Patriot waren voor veel van de figuranten erg zwaar. Het was erg heet op de set in South Carolina, de figuranten droegen zware kostuums en ze moesten sommige scènes vaak overdoen.

Producent Dean Devlin bedacht een trucje om het moraal onder de figuranten op te krikken. Hij vroeg Mel Gibson zijn beroemde vrijheidsspeech uit Braveheart voor te dragen.

Dat hielp: Gibsons optreden deed wonderen voor het humeur van de figuranten.

 

 

Meer over