The Peacemaker

George Clooney en Nicole Kidman zoeken kernwapens

RTL 8 - zondag 19 januari om 00:35

© http://photo.orf.at/ (orf1)
Als terroristen een verzameling kernwapens stelen, is het prettig als experts die gaan opsporen. Zeker als Nicole Kidman en George Clooney die experts spelen.

De paniek is groot als ergens in Rusland twee treinen op elkaar botsen. Logisch ook: een van die twee treinen vervoerde een grote hoeveelheid kernwapens.

The Peacemaker

De crash gaat gepaard met een grote explosie. Internationale kernramp zou je denken, maar dat blijkt niet helemaal waar.

Kernwapenexpert Dr. Julia Kelly (Nicole Kidman) heeft dat als eerste door. Zij weet zeker dat de treinbotsing een dekmantel is voor iets veel groters: terroristen die de kernwapens willen stelen.

Samen met luitenant-kolonel Thomas Devoe (George Clooney) gaat ze op onderzoek uit. Wie heeft de wapens gestolen? Wat willen ze ermee?

Of het duo de terroristen op tijd weet op te sporen? Dat zie je in The Peacemaker.

George Clooney

In The Peacemaker kunnen hun personages elkaar niet luchten of zien, maar op de set konden Nicole Kidman en George Clooney juist heel goed met elkaar opschieten.

Zo goed zelfs dat Clooney, die bekendstaat als een notoire grappenmaker, het niet naliet om zijn tegenspeelster in de maling te nemen.

George Clooney had het sowieso druk op de set. Als groot bewonderaar van zijn tegenspeler Armin Mueller-Stahl liep de acteur af en aan met koffie voor zijn held.

Meer over