The Peanut Butter Falcon

Zack Gottsagen wil worstelaar worden in The Peanut Butter Falcon

NPO 3 - zaterdag 10 december om 23:57

© SRF/Tobis Film
In The Peanut Butter Falcon jaagt een jongeman die het syndroom van Down heeft zijn droom na: hij wil worstelaar worden.

Een bejaardenhuis is geen plek voor een jongen van in de twintig, ook niet als hij het syndroom van Down heeft. Vandaar dat Zak (Zack Gottsagen) al twee keer vergeefs heeft geprobeerd te ontsnappen.

The Peanut Butter Falcon

Zijn derde poging slaagt, maar dan? Hij heeft geen geld, geen kleren, geen vrienden en geen idee hoe de wereld werkt.

Bij toeval loopt hij Tyler (Shia LaBeouf) tegen het lijf, die besluit hem te helpen zijn droom na te jagen: Zak wil worstelaar worden. Samen gaan ze op weg naar de worstelschool van een ooit beroemde worstelaar.

Maar wil de Salt Water Redneck (Thomas Haden Church) hem überhaupt wel lesgeven? Ondertussen is verzorger Eleanor (Dakota Johnson) op zoek naar Zak.

The Peanut Butter Falcon is een realistische roadmovie met sprookjesachtige kanten over een onwaarschijnlijke, maar heel bijzondere vriendschap. Met hun sterke spel zorgen LaBeouf en – vooral – de debuterende Gottsagen ervoor dat dat nooit te zoetsappig wordt.

Zack Gottsagen

Voor Zack Gottsagen is The Peanut Butter Falcon zijn eerste speelfilm. En hij speelt meteen de hoofdrol. Sterker nog: regisseurs Tyler Nilson en Michael Schwartz schreven het scenario en de rol van Zak speciaal voor hem.

Ze hadden hem ontmoet bij workshop voor acteurs met een beperking. Hij maakte zo'n indruk dat ze besloten een film voor hem te schrijven.

Voor Zack Gottsagen was dat een droom die uitkwam: hij acteert al sinds zijn kindertijd.

Meer over