The Pelican Brief

Julia Roberts vraagt Denzel Washington om hulp in The Pelican Brief

NET 5 - maandag 21 maart om 20:30

© Warner Bros
Een rechtenstudent en een journalist proberen in The Pelican Brief uit te zoeken wie er achter een reeks moorden zit.

In The Pelican Brief brengt huurmoordenaar Sam Khamel (Stanley Tucci) twee rechters van het Hooggerechtshof om. Rechtenstudent Darby Shaw (Julia Roberts) heeft een theorie over wie er achter die moorden zit.

The Pelican Brief

Haar ideeën schrijft ze op in een document dat ze The Pelican Brief noemt. In dat document beschrijft ze waarom deze rechters vermoord zijn en wie er volgens haar opdracht tot de moorden heeft gegeven.

Ze geeft het hele dossier aan haar mentor en minnaar Thomas Callahan (Sam Shepard).

Het begint erop te lijken dat Darby's ideeën wel eens zouden kloppen en dat er mensen zijn die daar niet blij mee zijn. Niet lang nadat ze hem haar theorieën heeft gegeven, komt Callahan om het leven bij een bomaanslag.

Ook Darby zelf is niet meer veilig. In een poging de waarheid toch boven water te krijgen, gaat Darby samenwerken met journalist Gray Grantham (Denzel Washington).

Julia Roberts

The Pelican Brief is een verfilming van het gelijknamige boek van John Grisham. De filmrechten waren al verkocht voordat het boek überhaupt in de winkel lag.

Grisham had de producers een sneak preview van zijn boek gegeven. Ze waren zo onder de indruk dat ze de rechten meteen kochten.

Dat Julia Roberts de hoofdrol speelt in deze John Grisham-verfilming is treffend: de schrijver baseerde het personage Darby Shaw op de actrice.

Meer over