The Perfect Storm

Windkracht 12 voor George Clooney in The Perfect Storm

SBS 9 - donderdag 27 oktober om 22:22

© Turner
The Perfect Storm is gebaseerd op een van de grootste stormen ooit. Kapitein George Clooney en zijn bemanning belanden in een gigantische orkaan.

Een vissersboot vaart uit op zoek naar goede viswateren. Als de vangst tegenvalt, besluit kapitein Billy Tyne (George Clooney) een ander vangstgebied te zoeken.

The Perfect Storm

Dat blijkt een slecht idee. Zonder het te weten stuurt Tyne zijn boot, de Andrea Gail, recht op een enorme storm af.

Maakte Wolfgang Petersen in zijn andere water-rampenfilm Das Boot nog gebruik van bescheiden filmische middelen, in The Perfect Storm trekt hij alle registers open om te laten zien hoe het is om midden in een verschrikkelijke storm op zee te zitten.

Hij baseerde de film op de verhalen die journalist Sebastian Junger over de ‘perfect storm’ van 1991 (een tropische orkaan met een koufront) had gepubliceerd.

Voor het melodrama hoef je niet te kijken. Het is vooral genieten van spectaculaire special effects waarmee de storm met golven van meer dan dertig meter hoog is nagebootst.

Mark Wahlberg

The Perfect Storm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De personages in de film bestaan dus ook echt.

Mark Wahlberg besloot zich goed voor te bereiden op zijn rol. Hij woonde een tijdje in de kamer waar zijn personage Bobby Shatford had gewoond.

Om zich nog meer in te leven, werkte hij ook een avond als uitsmijter in de kroeg onder het appartement, net als Bobby wel eens had gedaan.

Meer over