The Pirates! Band of Misfits

Hugh Grant wil piraat van het jaar zijn

Com. Centr. - zaterdag 18 december om 20:03

© http://serwisprasowy.tvpuls.pl/
In de avonturenfilm The Pirates! Band of Misfits doet een piratenkapitein keihard zijn best om piraat van het jaar te worden. Hij moet wel flink wat schepen plunderen voor hij met die prijs naar huis kan gaan.

Hugh Grant is Pirate Captain in The Pirates! Band of Misfits. Hij wil niets liever dan een beter piraat zijn dan aartsrivalen Black Bellamy (Jeremy Piven) en Cutlass Liz (Salma Hayek). 

The Pirates! Band of Misfits

Het lukt Pirate Captain maar niet om een flinke buit binnen te halen, maar dan komt hij het schip Beagle van Charles Darwin tegen. Gaat het Pirate Captain toch nog lukken om piraat van het jaar te worden?

Deze ‘claymation’ film bestaat volledig uit geanimeerde kleipoppetjes. De Britse animatiestudio Aardman Animations scoorde al eerder met Wallace & Gromit en Chicken Run.

Ook The Pirates! Band of Misfits was een doorslaand succes. De film werd in 2013 genomineerd voor een Oscar voor beste animatiefilm, maar verloor van Pixar’s Brave.

Boeken

De film is geïnspireerd op het boek The Pirates! In an adventure with scientists van Gideon Defoe. Het is het eerste boek uit een serie van vijf. Er was even sprake van een vervolgfilm, maar uiteindelijk trok Sony de stekker eruit vanwege geldgebrek.

Voorlopig blijft The Pirates! Band of Misfits dus de enige verfilming van de boekenreeks.

Meer over