The Prince

Jason Patric zoekt Bruce Willis in actiefilm The Prince

RTL 7 - dinsdag 25 april om 23:01

© Dutch FilmWorks.
Als zijn dochter ontvoerd wordt, gaat een ex-huurmoordenaar haar in The Prince op eigen houtje bevrijden.

Vroeger was Paul (Jason Patric) huurmoordenaar. Die tijd ligt inmiddels ver achter hem.

The Prince

Hij is tegenwoordig automonteur, en dat bevalt hem goed. Het leven in een garage is een stuk rustiger dan dat van een huurmoordenaar.

Toch is die rust in The Prince van korte duur. Paul ontdekt namelijk dat zijn dochter Beth (Gia Mantegna) is gestopt met haar studie en daarna spoorloos is verdwenen.

Ze mag dan aan de andere kant van het land wonen, Paul wil toch verhaal gaan halen. Dan zal hij zijn dochter toch eerst terug moeten vinden.

Dat kan nog ingewikkeld worden: het lijkt erop dat ze ontvoerd is. Bij de zoektocht naar Beth komen Pauls vaardigheden uit zijn vorige leven hem bijzonder goed van pas.

Zeker als blijkt dat zijn oude vijand Omar (Bruce Willis) de hand in haar verdwijning heeft. Tijd om die oude vete voor eens en altijd te beslechten dus.

Bruce Willis

De laatste jaren blonk Bruce Willis nou niet bepaald uit in sterke rollen. Zijn scènes nam hij in een paar dagen (som zelfs in één dag) op, zijn naam kwam groot op de poster en klaar was Bruce. The Prince is wat dat betreft geen uitzondering. 

Ondertussen is er duidelijk waarom Willis het zo aanpakte. Hij is inmiddels namelijk met pensioen gegaan om medische redenen. Hij heeft de hersenaandoening afasie, waardoor zijn vermogen om te spreken, schrijven en taal te begrijpen achteruitgaat.

Zijn tegenspelers John Cusack en Jason Patric laten zich ook niet per se van hun beste kant zien in The Prince. Verstand op nul en schietende kerels kijken dus.

Meer over